Harmonie de Volharding is altijd op zoek naar nieuwe leden die in orkest- en verenigingsverband muziek willen maken. Om gezamenlijk onze muzikale ambities te vervullen. Zowel voor beginnende als ervaren muzikanten biedt Harmonie de Volharding tal van mogelijkheden. Muzikanten kunnen in drie orkesten instromen, afhankelijk van het muzikale niveau, waarbij leeftijd geen rol speelt.

Wij zijn zeer dringend op zoek naar: klarinettisten, trompettisten, bas-tubaïst en slagwerkers.

Beginnende muzikanten en les nemen

Helaas heeft Harmonie de Volharding op dit moment geen mogelijkheden om muzieklessen voor beginnende muzikanten aan te bieden. Hiervoor moeten wij u doorverwijzen naar de gediplomeerde docenten van de muziekschool Aalst-Waalre. Hier kunnen verschillende diploma’s behaald worden: A, B, C of D (het hoogste). Gemiddeld wordt het eerste diploma na twee jaar gehaald. 
Geen idee welk instrument u zou willen bespelen? Kom gerust bij ons langs op een repetitie om alle instrumenten te bekijken en eventueel te proberen. Wel graag even van te voren melden. Ook organiseren wij via de basisscholen in Aalst-Waalre regelmatig programma’s om kennis te maken met de wereld van de Harmonie en instrumenten in een harmonie.

Voor meer informatie over de muziekschool Aalst-Waalre en de docenten kun je de website van de muziekschool raadplegen. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met ons voor advies en hulp.

Na een half jaar muziekles (hobo en fluit 1 jaar) kunnen de beginnende muzikanten instromen in ons “instaporkest” om in orkestverband gezamenlijk muziek te leren maken.

Financiële ondersteuning muziekles – Jeugdfonds Cultuur Brabant

Helaas is muziekles niet goedkoop. Voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar uit gezinnen met een laag inkomen kan via de Gemeente Waalre financiële ondersteuning verkregen worden uit het Jeugdfonds Cultuur Brabant. Voor meer informatie:
Gemeente Waalre Cultuur- en sportbijdrage kinderen.
Jeugdfonds Cultuur Brabant.
U kunt ook contact opnemen met ons voor meer info.