Harmonie orkest de Volharding start met een opleidingsorkest voor volwassenen, bedoeld voor muzikanten die ooit een instrument hebben bespeeld en dit weer willen oppakken en beginnende muzikanten die op latere leeftijd zijn begonnen.

Het orkest is ontstaan uit het Doorblazersproject waarin muzikanten die nog nooit in orkestverband hadden gespeeld, werden samengevoegd tot één orkest. In tien weken tijd werd er toegewerkt naar een afsluitend optreden dat afgelopen 14 januari plaatsvond tijdens het nieuwjaarsconcert van De Volharding.

Dirigent Renate in ’t Zandt kijkt tevreden terug op de afgelopen periode: “Het is mooi om te zien welke groei we hebben doorgemaakt en hoe gemotiveerd iedereen is om de stukken onder de knie te krijgen. Gezien het enthousiasme van de orkestleden en de behoefte die er is naar een orkest als dit, hebben we besloten om door te gaan met het Doorblazersorkest.”

Het Doorblazersorkest biedt de mogelijkheid om samen met gelijkgestemden op een laagdrempelige manier kennis te maken met het spelen in een orkest. Het orkest is met name gericht op samenspel en van daaruit wordt bekeken wat muzikaal haalbaar is. Eventueel kunnen partijen vereenvoudigd of juist uitgebreid worden voor wat meer uitdaging.

Daarnaast heeft De Volharding nauw contact met de muziekopleiders in de regio en kunnen muzikanten die dat willen, snel in contact gebracht worden met de juiste docent.

Repetities vinden plaats op dinsdagavond van 19:00 u tot 19:45 u in het Huis van Waalre. Meer informatie over het Doorblazersorkest is te vinden op www.harmoniedevolharding.nl. Een mail sturen kan ook: secretaris@harmoniedevolharding.nl